IKON VERSO CLIQ

/Local/NL/Beeldbank/524x224/524x224_VERSOCLIQ.jpg

Zo flexibel dat alles mogelijk wordt

Alles mogelijk

De toepassing van intelligente micro-elektronica is allang niet meer nieuw, maar heeft nog altijd de reputatie ingewikkeld te zijn. IKON VERSO CLIQ maakt daar definitief een einde aan. Want het hoogwaardige VERSO CLIQ systeem brengt elektronische en mechanische eigenschappen samen in een uiterst veilig, flexibel en vooral ook eenvoudig sluitsysteem. Zo beschikt iedere gebruiker over zijn of haar eigen slimme sleutel. Volledig toegespitst op en geprogrammeerd voor de individuele toegangsrechten per gebruiker.

VERSO CLIQ wordt gebruiksklaar opgeleverd en heeft geen bekabeling of netwerk nodig. Zo is VERSO CLIQ bij uitstek de gebruiksvriendelijke oplossing bij toenemende eisen aan flexibel beheer van sleutelsystemen, het gemakkelijk aanpassen van toegangsautorisaties, het eenvoudig maken van systeemuitbreidingen en het effectief ondervangen van sleutelverlies. Perfect voor omgevingen die altijd in beweging zijn, zoals bedrijven, openbare instellingen en universiteiten.

IKON VERSO CLIQ staat voor:

 • Eenvoudige toepassing in complexe sleutelsystemen
 • Extra zekerheid door de combinatie van elektronische én mechanische eigenschappen
 • Eenvoudig en kostenefficiënt ondervangen van sleutelverlies
 • Persoonlijke instellingen geprogrammeerd in de sleutel
 • Flexibele configuratie
 • Eenvoudige aanpassing achteraf
 • Eén sleutel voor alle toegangen
 • Sleutels voor verschillende soorten gebruikers
 • Besparing van tijd én geld
 • Gebruiksklare oplevering
 • Voeding en data via sleutel, dus geen kabels, netwerken, e.d. nodig
 • Veiligheid: niet kopieerbaar
 • Een omvangrijk productassortiment

Alles is praktisch

Het grote voordeel van VERSO CLIQ is dat alle slimme technologie besloten ligt in de sleutel zelf. Toegangsautorisaties zijn met een unieke code eenvoudig in de sleutel geprogrammeerd en zo exclusief toegekend aan een gebruiker. Dit heeft als voordeel dat gebruikers, ook als de organisatie of de functie wijzigt, nog maar één sleutel nodig hebben om alle ruimten te betreden waar zij toegang toe hebben. En dankzij een smiley op de LCD-display weten gebruikers precies welke ruimten dat zijn. Bovendien levert de display informatie over de tijdzone en de batterijstatus. De standaard geïntegreerde batterijen zijn voorzien van een lithium CR 2025 cel, met een levensduur van circa 20.000 sluitingen, ongeveer twee jaar. Elke sleutel heeft bovendien een keerfunctie:op welke manier de gebruiker de sleutel ook in het slot steekt, de sleutel past altijd. Handig voor in het donker.

U ziet het, werkelijk alles aan VERSO CLIQ is praktisch. En dat geldt ook voor de soorten sleutels die beschikbaar zijn. Er zijn vier sleutelvarianten met  verschillende functies en mogelijkheden voor iedere gebruiker. De sleutels zijn ook leverbaar met ingebouwde transponderchip (Legic of Mifare). Zij kunnen daarmee ingezet worden voor contactvrije identificatie. Bijvoorbeeld in effeff OPENDO, een uitgebreide systeemoplossing voor toegangscontrole, tijdregistratie en zelfs cashloze betaling en parkeerruimtebeheer.

VERSO CLIQ E1 basissleutel

De basissleutel geeft gebruikers toegang tot specifieke ruimtes en is dus bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld personeel in vaste dienst.

VERSO CLIQ E2 tijdsleutel

Deze sleutel heeft een aparte, tijdsgebonden functie. Dus toegang kan niet alleen gekoppeld worden aan bepaalde ruimtes, maar ook aan bepaalde tijdstippen. Ideaal voor bijvoorbeeld schoonmaak- of deeltijdkrachten. Deze sleutel beschikt over een protocolgeheugen voor het uitlezen van de laatste 100 sluithandelingen.

VERSO CLIQ B1 brandweer

Het is te hopen dat het nooit nodig is, maar als de brandweer zich toegang tot vitale ruimten moet verschaffen, is er de B1 sleutel. Speciaal bedoeld om buiten, bijvoorbeeld in een brandweerkluis, te bewaren. Deze sleutel beschikt over alle E1 basisfunctionaliteiten, is waterdicht (IP67), is bestand tegen temperaturen tussen de -30ºC en +50ºC en heeft een bijzondere krachtige batterij die gegarandeerd 5 jaar werkt.

VERSO CLIQ E3 gastsleutel

Als gast voel je je wel heel welkom met een eigen sleutel. De E3 is dan ook speciaal voor personen die slechts tijdelijk gebruik maken van een specifiek aantal ruimten. We denken bijvoorbeeld aan bezoekers, technici, aannemers, enz. De intelligente geheugenfunctie van deze sleutel is dus, zonder dat u daarvoor naar de cilinder hoeft te gaan, op maat programmeerbaar voor ruimte en tijdgerelateerde toegang gedurende een vastgestelde periode. Daarnaast beschikt de sleutel over een geheugenprotocol en tijdfunctie voor maximaal 1.000 sluithandelingen en 1.500 cilinderautorisaties. De sleutel is door elke VERSO CLIQ cilinder in het systeem uitleesbaar.

Programmeersleutel

Buiten de vier gebruikerssleutels is er ook nog een sleutel voor de beheerder van het sluitsysteem: de programmeersleutel.  Verderop in deze brochure vindt u daar meer informatie over.

Alles is slim

Het slimme van VERSO CLIQ zit ‘m in ongekend gemak en kostenefficiënte eigenschappen. Het systeem wordt compleet op maat vanaf de fabriek geleverd, met een programmering volgens de door u verstrekte gegevens. Zo kunt u meteen aan de slag en hoeft u zelf pas te programmeren als u een aanpassing wilt doorvoeren. En die aanpassing kan variëren van het opzetten van een uitbreiding van het systeem en een compleet nieuwe structuur tot het eenvoudig herprogrammeren bij sleutelverlies. In al die gevallen kunt u zelf zonder extra kosten, toegespitst op uw situatie en in een mum van tijd de aanpassing doorvoeren. Allemaal dankzij drie handige tools waarmee u zelf de controle in handen houdt: de programmeersleutel, de juiste software en een handzaam programmeerapparaat.

Programmeersleutel

De programmeersleutel is er voor snel en flexibel sleutelbeheer. Hij geeft maximaal 1.500 programmeringen door aan de cilinders en beschikt over een geheugenfunctie - de zogenaamde Audit Trail – waarmee hij maximaal 2.000 gebeurtenissen kan uitlezen.

CLIQ Manager beheersoftware

De software voor het beheer van elektromechanische VERSO CLIQ sluitsystemen werkt en oogt uiterst vertrouwd. Met een overzichtelijke lijstweergave in een op MS-outlook gebaseerde menustructuur. CLIQ Manager is de handige software voor het programmeren van autorisaties en het vastleggen van tijdzones, die bovendien beschikt over een compleet sleutelbeheerprogramma.

Programmeerapparaat

Het VERSO CLIQ programmeerapparaat heeft een interfacefunctie bij de overdracht van gecodeerde data tussen de software en programmeersleutel. Het is een station voor het uitlezen van geheugen uit de elektromechanische gebruikssleutel E2 tijd en E3 gast, alsmede voor het programmeren van de laatstgenoemde sleutel. Het programmeerapparaat beschikt over een seriële COM-aansluiting en USB-poort.

Zonder bijkomende kosten, maken al deze middelen alle aanpassingen in uw organisatie mogelijk. Juist binnen grote organisaties, waarin steeds verschillende omstandigheden en dus steeds veranderende toegangsrechten aan de orde van de dag zijn. We denken dan bijvoorbeeld aan zaken als verhuizingen, wijzigen van medewerkergegevens en sleutelverlies.

Alles is veilig

VERSO CLIQ beschikt over een aantal maatregelen die veiligheid zeker stellen. Zo beschikken alle cilinders uit het systeem over de hoogste SKG®-klassering. Met het maximale aantal van drie sterren vallen de cilinders onder de extra zwaar inbraakwerende klasse. Verder beschikt VERSO CLIQ over de internationale VdS-certificering (Vertrauen durch Sicherheit) en normeringen van het Duitse DIN en Britse BSI. Bovendien is er ook een uitvoering van het systeem voor explosiegevaarlijke omgevingen, zoals bijvoorbeeld energiecentrales.

Maar er zijn meer voorzieningen. VERSO CLIQ mag zich tot één van de zeer weinige systemen rekenen, waarbij het niet erg is als u eens een sleutel kwijtraakt. Het enige dat u hoeft te doen, is de verloren sleutel uitprogrammeren. Klaar! Geen veiligheidsrisico en geen cilindervervanging.

Maar de grootste winst op het gebied van veiligheid zit ‘m in de unieke combinatie van elektronische en mechanische eigenschappen. Doordat de sleutels over een unieke, cryptologische codering beschikken, die bovendien móet passen op de betreffende cilinders, heeft VERSO CLIQ een ongekend veilig systeem dat vrijwel niet te kopiëren is.

Ten slotte zijn ook cilinders optioneel verkrijgbaar met vrijloopfunctie en/of  gevaarinrichting met gebruikssleutel.

Alles past

Van organisaties uit het bedrijfsleven tot instellingen zoals scholen, ziekenhuizen, industrieën, luchthavens en musea. Overal waar extra veiligheid, flexibiliteit en controle van het grootste belang zijn, is VERSO CLIQ het passende sleutelsysteem. De cilinders passen in alle gevallen op alle sloten en op alle deuren. Bovendien beschikken de europrofiel-cilinders over een modulair systeem. Hiermee past u eenvoudig de profielcilinder in lengte aan op de deurdikte. En omdat voeding en dataverkeer naar de cilinders via de sleutel en programmeersleutel lopen, is plaatsing van de cilinders een fluitje van een cent. Of u nu kiest voor mechanische cilinders of een combinatie van mechanische en elektromechanische cilinderhelften: de voorgeprogrammeerde cilinders kunnen meteen ingebouwd worden, zodat u snel aan de slag kunt. Simpel en eenvoudig, zonder ingewikkelde bekabeling of netwerken.

Ook als het gaat om stijl en uitstraling heeft VERSO CLIQ de oplossing. Aan de hand van uw eigen specifieke wensen kiest u de uitstraling van elke individuele cilinderzijde. Van mat vernikkeld, geborsteld en verchroomd tot gebruind of messing gepolijst.

Met dergelijke flexibele toepassingen is VERSO CLIQ ook een uitstekend systeem bij vervanging. Alle uitvoeringsvarianten - zoals vrijloop, speciale meenemers, gevaarinrichting (BS_koppeling) en bescherming tegen uitboren - zijn beschikbaar voor de relevante cilindertypes.